4 bloemen die goed tegen de zon kunnen

Niet elke bloem houdt ervan om altijd in de volle zon te staan maar er zijn onder de bloemen wel een aantal fraaie zonaanbidders te vinden. Het zijn sterke planten waar je niet alleen zomers van kunt genieten maar het hele jaar door. Je kunt deze bloemen een tweede leven geven door er droogbloemen van te maken. De onderstaande soorten blijven namelijk ook gedroogd prachtig om naar te kijken.

#1 De pluizige gele Teddybeer

De zonnebloem, de naam zegt het natuurlijk al, staat met stip op nummer een als echte zonliefhebber en bloeit dan ook volop in de volle zon. Een zonnebloem zorgt voor het echte zomergevoel. Vooral een specifiek soort van de zonnebloem, de zogenaamde Teddybeer, is momenteel erg populair. Teddyberen zijn dwergzonnebloemen. De Teddybeer wordt zo’n 60 tot 80 cm hoog en de zachte, pluizige gele bloemen doen sterk denken aan de koppen van teddyberen. Wanneer je zonnebloemen wilt drogen dan zijn kleine zonnebloemen het meest geschikt. Snij ze af voordat de zonnebloem helemaal open is en hang de bloem ondersteboven op een goed geventileerde plek. Daar zal de zonnebloem verder uitkomen.

#2 Romantische rozen

Wie ook erg graag op een zonnige plek staat is de roos. Hoe meer zon de roos krijgt, des te meer bloemen. Staan ze op een minder zonnig plek, dan zullen ze ook minder hard groeien en bloeien. In principe kun je elk soort roos in elke kleur ook drogen. Wacht daarmee tot de roos volledig in bloei staat en hang ondersteboven op een donkere koele plek en laat de bloem daar ongeveer 3 weken hangen.

#3 Geurende lavendel

Een andere decoratieve plant en een fraaie zomerbloeier is lavendel. Ook die komt goed tot zijn recht in de volle zon. Door de heerlijke geur van de plant waan je in de sfeer van het Franse platteland. Ook lavendel kun je uitstekend drogen en gebruiken als decoratie voor in huis. Een andere manier is om wat katoenen zakjes met gedroogde lavendel te vullen.

#4 Staalblauwe distels

De blauwe distel is een van de hoogste distelsoorten. Het zijn robuuste planten met staalblauwe bloemen die graag in de zon staan en tot een meter hoog kunnen worden. Wanneer je uitgebloeide distels in je tuin laat staan, veranderen ze ’s winters, wanneer ze bedekt zijn met rijp, in ware kunstwerkjes. Ook distels kun je prima drogen. Knip de bloemen dan af wanneer ze in volle bloei staan. De distel behoudt zijn fraaie blauwe kleur nadat hij is gedroogd.