Skip to content

Wat zijn droogbloemen?

Veel gestelde vragen

Wat zijn Droogbloemen?

Droogbloemen zijn eigenlijk gewoon verse bloemen. Alleen, na het oogsten gaan ze niet naar de veiling of groothandel. De bloemen worden in grote droogschuren voor een lange perioden op zijn kop gehangen. Hierdoor drogen ze volledig in. Dit proces is belangrijk en bepaalt de kwaliteit. Niet elke bloem is hiervoor geschikt.

Hoe worden mijn droogbloemen (gratis) verstuurd?

Onze droogbloemen pakken we zorgvuldig in. Hiervoor hanteren we speciale dozen. De bloemen liggen plat en strak in de doos zodat ze niet kunnen beschadigen. Na het uitpakken moet je de bloemen weer even vormen in je vaas. Uiteraard zijn de bloemen gebonden als boeket.
Om beschadiging bij grotere bestellingen te voorkomen kan het zijn dat je meerdere pakketjes ontvangt.
Wij verzenden met Postnl of DPD. Door de algemene online drukte bij pakketbezorgers wisselt de levertijd soms sterk. Hier hebben wij geen invloed op.

Vazen die passen bij droogbloemen

Er zijn heel veel vazen die geschikt zijn voor droogbloemen. Op de pagina ”Glas en Aardewerk’ zijn verschillende opties te vinden. Omdat we vazen met een andere doos verzenden en extra zorgvuldig verpakken rekenen we 5,95 verzendkosten. Ook hebben we acties waarbij een vaas bij een boeket hoort. Dit versturen we gratis.

Hoe kan ik met jullie contact opnemen?

Op gebied van droogbloemen kun je ons het beste bereiken op online@natuurlijk-bloemen.nl. Uiteraard kun je ook bij ons langskomen in de winkel of bellen via de contactpagina.

Hoe lang blijven droogbloemen staan?

Lang! Droogbloemen zijn zo gedroogd dat ze maandenlang hetzelfde blijven. Belangrijk is dat ze niet op een vochtige plek staan of (alleen maar) in de zon. Dit kan zorgen voor kleurverlies (zoals bij alles dat te lang in de zon staat). Het blijft een écht natuurproduct. Mocht je uitgekeken raken op je droogbloemen, ja zolang staan ze.. schik dan je boeket opnieuw of vul dit aan met een ander boeket

Pampas pluimen bestellen, tips!

Superleuk dat je kiest voor pampas pluimen! Een pracht aanvulling op ieder interieur. Pampas pluimen zijn gedroogd. Bij hard bewegen vallen pluisjes van de pluimen. Geen ramp, er zitten er genoeg op :), als ze eenmaal in de vaas staan heb je nergens last van. Mocht je toch nog last hebben, spuit ze in met (neutrale) haarlak! Probleem opgelost.

Maken jullie alle droogboeketten zelf?

Elk boeket stellen wij zelf samen. Het is echt handwerk! Een aantal droogbloemen drogen wij zelfs zelf.

Wie is Natuurlijk Bloemen

Natuurlijk Bloemen is een gerenommeerde bloemenwinkel in Woerden, ontstaan vanuit een passie voor bloemen. Ook kweken wij met onze eigen kwekerij seizoensbloemen zoals pioenrozen, dahlia’s en zonnebloemen. Natuurlijk bloemen is een familiebedrijf.

Foto’s van klanten