Droogbloemen boeket of zijden bloemen?  

Stel je voor: je staat in een prachtig ingerichte woonkamer, omringd door fleurige bloemen die kleur en levendigheid toevoegen aan de ruimte. Maar nu komt de vraag naar boven: wil je dit creëren met droogbloemen of zijden bloemen? Beide opties hebben hun eigen charme en voordelen. In dit artikel vertellen we je meer over beide bloemen en helpen we je om de beste beslissing te nemen.

Droogbloemen – Natuurlijke schoonheid

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn precies wat de naam doet vermoeden – bloemen die gedroogd zijn, zodat je ze voor een lange periode kunt bewaren. Droogbloemen worden geoogst als ze volledig tot bloei zijn gekomen en worden vervolgens gedroogd door de bloemen een periode op zijn kop op te hangen. Het drogen gebeurt of door hele warme lucht of door ze voor langere periode te laten rusten. Door dit proces behouden de bloemen hun natuurlijke vorm en kleuren.

Voordelen van droogbloemen

1. Levensduur:

  Droogbloemen gaan veel langer mee dan verse bloemen. Je kunt maanden, zo niet jaren, van de bloemen genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over achteruitgang.

2. Onderhoudsarm:

  Je hoeft ze geen water te geven en hebben geen zonlicht nodig. Droogbloemen hebben eigenlijk nauwelijks onderhoud nodig. Ze zijn perfect voor mensen die geen groene vingers hebben of daar geen tijd voor hebben.

3. Natuurlijke uitstraling:

  Door het droogproces behouden droogbloemen hun natuurlijke vorm en kleur. Ze voegen een rustieke, authentieke uitstraling toe aan je interieur.
kunstbloemen boeket met een vaas rond geschikt
Droogboeket gekleurd in een witte vaas
Toetervaas met droogbloemen boeket
zwarte vaas met losse droogbloemen

Zijden bloemen – Schoonheid zonder einde

Wat zijn zijden bloemen?

Zijden bloemen zijn bloemen die zijn nagemaakt van synthetische materialen zoals polyester en zijden. Aan de hand van speciale figuren die exact zijn nagemaakt van echte bloemen, worden zijden bloemen gecreëerd. Zijden bloemen zijn populair omdat ze eigenlijk net op echte bloemen lijken.

Voordelen van zijden bloemen

  1. Levendige kleuren: Een van de grootste voordelen van zijden bloemen is dat ze felle, levendige kleuren hebben die lang meegaan. Je hoeft niet bang te zijn dat ze verwelken of hun kleur verliezen.
  2. Allergie-vriendelijk: Zijden bloemen bevatten geen pollen of andere natuurlijke stoffen die voor mensen met allergieën vervelend zijn. Omdat syntetische materialen geen allergische reacties veroorzaken, kunnen ze een perfecte oplossing zijn.
  3. Veelzijdigheid: Zijden bloemen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en geschikt voor elk seizoen. Het is eenvoudig om enkele losse takken te verwisselen en zo je boeket voor een nieuw seizoen geschikt te maken. Op deze manier is het heel eenvoudig om variatie aan te brengen in je zijden bloemen boeket.

Welke keuze past bij jou?

Met al deze informatie, weet je vast wat het beste bij jou en je huis past. Als je van een rustiek, natuurlijk uiterlijk houdt en niet veel onderhoud wilt verrichten, zijn droogbloemen een perfecte keuze voor jou. Als je daarentegen liever fellere kleuren en nog meer opties aan bloemen wil hebben (die bijvoorbeeld niet te drogen zijn), zonder je zorgen te hoeven maken over allergische reacties, dan zijn zijden bloemen perfect voor jou.

Conclusie

Droogbloemen en zijden bloemen hebben elk hun eigen unieke voordelen en charme. Het belangrijkste is om te kiezen wat het beste past bij jouw stijl, smaak en behoeften. Of je nu die prachtige natuurlijke uitstraling wilt met de duurzaamheid van droogbloemen, of dat je gaat voor de levendige kleuren en indrukwekkende uitstraling van zijden bloemen – beide opties zijn zeker een prachtige aanvulling op je interieur. Wil je nu meer over zijden en kunstbloemen weten? lees dan onze zijden bloemen gids met alle informatie.  

Veel gestelde vragen 

Hieronder zie je de antwoorden op de meest voorkomende vragen over de keuze tussen droogbloemen vs zijden bloemen.

Kunnen droogbloemen vergaan?

Droogbloemen hebben een veel langere levensduur dan verse bloemen. Het blijft echter een natuur product en kunnen dus na verloop van tijd wel wat van hun oorspronkelijke kleur en vorm verliezen.

Verliezen zijden bloemen hun kleur na verloop van tijd? 

Nee, zijden bloemen behouden hun felle kleur gedurende een lange periode (jaren) zonder dat ze vervagen.

Kan ik droogbloemen en zijden bloemen combineren in één boeket?

Natuurlijk! Het combineren van droogbloemen en zijden bloemen kan een uniek en gaaf effect creëren in je boeketten. Wij doen dit zelf ook bij verschillende boeketten omdat dit een natuurlijke en opvallende uitstraling geeft.