Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Het is een veelgestelde vraag: hoe lang blijven droogbloemen goed? Het korte antwoord is ten minste 6 maanden. De levensduur hangt af van het type bloem en ook van de manier waarop jij je boeket droogbloemen verzorgt. Waarschijnlijk ben je nu opzoek naar een droogbloemen boeket wat lang mooi blijft. Lees dan snel verder om erachter te komen hoe jij er zelf voor kan zorgen dat jouw droogbloemen zo lang mogelijk mooi blijven.

Dit roept waarschijnlijk drie vragen op:

    1. Hoelang gaan droogbloemen mee?
    2. Zit er verschil in de houdbaarheid per bloemsoort?
    3. Wat kan ik zelf doen om de houdbaarheid van mijn droogbloemen te verlengen?

In dit artikel beantwoord onze bloemenexpert Emma deze vragen voor je.

Hoe lang gaan droogbloemen mee? 

Een van de redenen dat droogbloemen zo populair zijn, is vanwege de lange houdbaarheid. Waar je maar gemiddeld 10 dagen met een vers boeket kan doen, heb je maandenlang plezier van jouw boeket met droogbloemen.

De houdbaarheid van een droogbloem boeket bedraagt ongeveer een half jaar. Er zijn ook droogbloemen die gerust een jaar meegaan, zoals gedroogde granen, tarwe en pampas pluimen. De droogbloemen zijn zo gedroogd dat ze een lange tijd mooi blijven. Wil je weten hoe droogbloemen worden gedroogd? Lees dan hier ons artikel hierover.

Je helpt de bloemen een handje door ze niet alleen maar in de zon te laten staan, maar ook niet op een te vochtige plek te plaatsen. Direct zonlicht kan voor kleurverlies zorgen, net als bij veel andere spullen die je te lang in de zon laat staan.

hoe lang blijven droogbloemen goed?

Zit er verschil in de houdbaarheid per bloemsoort?

Er zijn zeer veel verschillende soorten droogbloemen, bladeren en takken. Ook in de levensduur zit een verschil. Tarwe of graan blijven een stuk langer mooi dan bijvoorbeeld gedroogde rozen. Je kunt jouw droogboeket eventueel na een jaar aanvullen met nieuwe bloemen en het groen in het boeket nog even houden. Raak jij eerder uitgekeken op je boeket? Rangschik de bloemen dan eens opnieuw zodat het boeket een andere uitstraling krijgt. De levensduur is niet alleen afhankelijk van de bloemsoort, maar ook van de omstandigheden waarin je jouw boeket plaatst.

Zo herstijl je jouw droogboeket

Jouw droogbloemen verdienen een bijzondere plek in huis. Je weet nu waar je het boeket vooral niet moet plaatsen, maar denk goed na over de meest geschikte plek zodat je ervoor zorgt dat het boeket in het oog springt. Met droogbloemen voeg je eenvoudig sfeer toe aan een ruimte en je hebt er lang plezier van. Je wil er dus voor zorgen dat het droogboeket een echte eye catcher is in jouw interieur. Zorg voor een mooie bijpassende vaas met de juiste hoogte en speel ook met hoogtes in het boeket voor een bijzonder effect.

Je hebt de keuze uit allerlei verschillende kleuren, waardoor er altijd een prachtig boeket te vinden is die aansluit bij jouw wensen. Match de vaas met de kleuren uit het boeket of ga voor een kleur vaas die mooi aansluit bij je interieur. Zo laat je jouw droogbloemen passen bij jouw persoonlijke stijl. Een droogboeket is ook erg leuk om cadeau te doen, bijvoorbeeld voor een housewarming. De ontvanger beleeft hier nog maandenlang plezier aan!

droogboeket bestellen
hoe lang zijn mijn droogbloemen goed
1FDC905E-66E1-4C7E-BC53-18D62380BB19_1_105_c