4 Stylingtips (expert) voor het schikken van je kunstboeket  

Ben je op zoek naar manieren om je huis op te fleuren met kunstboeketten? In dit artikel delen we handige stylingtips die jou helpen om je interieur met zijden bloemen naar een hoger niveau te tillen. Zo helpen we hoe je de perfecte vaas kiest, speelt met kleuren, composities en natuurlijke elementen toevoegt. Kortom, tips die zorg dat jouw kunstboeketten in huis de show stelen.

Klaar om je huis te laten stralen als nooit tevoren? Laten we beginnen!

bloemist Emma die blogt met informatie over bloemen
Emma

Emma is bloemist en productspecialist bij Natuurlijk Bloemen. Als klein meisje was ze al gek van bloemen en planten. Ze heeft de opleiding bloemsierkunst gedaan en werkt al meer dan 7 jaar in het vak. Ze wil graag alles weten over bloemen en planten. In haar blogs deelt ze graag haar kennis. 

De juiste vaas voor kunstbloemen

Een goede vaas is essentieel voor het presenteren van kunstboeketten. Kies een vaas die past bij de stijl van jouw interieur en de afmetingen van het boeket. Een transparante glazen vaas kan bijvoorbeeld zorgen voor een elegante en moderne uitstraling, terwijl een vaas van keramiek juist meer kan opvallen. Dit zijn overwegingen voor het kiezen voor de juiste vaas bij kunstbloemen:

  • Het nadeel van een transparante vaar voor je kunstboeket is dat je de stelen van de zijden bloemen ziet. Bij zijden bloemen buig je vaak de stelen zodat je de lengte kan variëren. Door de stelen te buigen kun je ze op een later moment weer langer maken en in een nieuw boeket gebruiken. Voordeel, want dat kan niet met échte bloemen.
  • Hoe breder de hals van de vaas, hoe wijder je boeket uiteen valt in je vaas. Dit kan mooi zijn, maar bij een boeket met 5 tot 10 stelen, is een wat smallere hals vaak mooier. Door te werken met een smallere hals, lijkt het boeket voller. Ga daarom niet snel voor een vaas met een hals van meer dan 10cm.
  • Een drukke vaas met een print kan je kunstboeket extra uitstraling geven. Let wel op dat de kleuren passend zijn bij het boeket. Wij zien namelijk vaak dat een sterk opvallende vaas afbreuk doet aan een goed samengesteld boeket.

Hoe schik je een zijden bloemen boeket?

Kunstboeket mooi in je vaas zetten? Begin eerst met de basis. Dit zijn vaak alle groentakken, ofwel bladgroen. Steek dit rondom in de vaas. Vervolgens steek je enkele grotere takken daar tussen. Je hebt nu je basis staan. Je kunt nu gaan kijken welke bloemvormen waar het mooist staan.
Experimenteer met verschillende kleuren, bloemvormen en hoogtes om een unieke uitstraling te creëren. Plaats bloemen in verschillende tinten van dezelfde kleur voor een samenhangend effect bij elkaar. Wil je meer een vrolijk en bont geheel? Plaats dan juist contrasterende kleuren naast elkaar om meer dynamiek te geven aan je boeket. Denk ook na over de hoogte en vorm van de bloemen. Zet bijvoorbeeld kunstbloem met een ronde vorm, zoals een scabiosa, naast een meer rechte bloem.
Speel op deze wijze met je bloemen totdat je een mooi geheel hebt.

Voeg natuurlijke elementen en bloemen toe

Om je kunstboeketten er nog realistischer uit te laten zien, kun je natuurlijke elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan takken of bladeren. Deze elementen geven je kunstbloemen een organische touch en zorgen ervoor dat het geheel er levendiger uitziet. Geschikte toevoegingen voor een zijden bloemen boeket zijn:

Het voordeel van deze bloemen is dat ze onwijs lang mee kunnen gaan en je ze dus niet steeds hoeft te vervangen. Een perfecte toevoeging voor je kunstboeket dus!

Varieer in bloemsoorten

Een mix van verschillende bloemsoorten zorgt voor een levendig en gevarieerd boeket. Kies bloemen met verschillende vormen, texturen en groottes om een interessant contrast te creëren. Combineer bijvoorbeeld grote, opvallende bloemen met fijne, delicate bloemen voor een speels effect.

Onderhoud je kunstboeketten

Hoewel kunstboeketten geen water nodig hebben, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Stof je boeket regelmatig af om ervoor te zorgen dat het er fris en verzorgd uitziet. Dit kun je prima met een vochtige doek doen. Plaats je kunstboeket ook niet in direct zonlicht, dit kan de kleuren doen vervagen. Zet het boeket ook niet in een mega vochtige ruimte, dit kan bloemen aantasten.

Conclusie

Met deze stylingtips weet jij precies hoe je een boeket in een vaas moet zetten, welke bloemen je naast elkaar zet en hoe je ze moet onderhouden. Experimenteer met kleurcombinaties, vormen en natuurljke bloemen om unieke kunstboeketten te creëren die de aandacht trekken. Volg deze tips en laat jouw kunstboeketten stralen!

Wil je nog meer weten over kunstbloemen? Misschien vind je dan ook onze blog ‘“Een gids over kwaliteit, prijs en alle geheimen van zijden bloemen” of “Kunstbloemen en Duurzaamheid? Dit moet je weten”.

FAQ – Kunstbloemen boeketten schikken  

  • Begin bij het schikken van een zijden bloemen boeket in een vaas altijd met de basis, zoals groentakken, en steek deze rondom in de vaas. Vervolgens voeg je grotere takken toe en ga je experimenteren met verschillende kleuren, bloemvormen en hoogtes om een uniek en aantrekkelijk arrangement te creëren.