Skip to content

Tips van de bloembinder

Jaah Bloemennn. Je krijgt een prachtig boeket thuisbezorgd of je hebt iets gaafs samengesteld bij de bloemist. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dat vraagt aandacht. En liefde.
Verzorging is meer dan een vaas water vullen. Toch moeten we het ook niet moeilijker maken dan het is. Hieronder de essentie van bloemen verzorgen!

veldboeket bestellen woerden bezorgen

Snel op water! Snij de stelen schuin af.
Bloemen nemen zo makkelijker water op, er is simpelweg een verse snee in het water. Doe dit met een scherp mesje, of een bloemenschaar. Vul de vaas met veel water! Én een drupje chloor.

 

Tip: Stel je bloemen hebben voor een langere perioden droog gelegen, even te veel in de zon gestaan of ze hangen gewoon slap. Snijd de stelen goed schuin af, wikkel ze in een krant en zet ze in een vaas met voldoende water. In een paar uur zuigen de bloemen zich weer vol met water en trekken ze helemaal op!

vaas voor bloemen

Een schone vaas.
Net als jij en ik houden bloemen van schoon water. Maak de vaas schoon en voorkom hiermee bacterie vorming in het water. Top is het als je het water tijdig ververst. Dus niet bijvullen maar echt nieuw water. Een zakje snijbloemvoeding is prima.

bloemen verzorgen

Zoek een plek uit de zon, niet op de tocht.
Wind en warmte zorgen ervoor dat bloemen sneller verslappen. Let hier ook op bij het vervoer naar huis, bloemen zonder water zijn extra gevoelig.