Zo gebruik je eucalyptus takken in huis

Eucalyptus takken zijn een populair voor in en rond om het huis. Eucalyptus takken zijn een sfeermaker in een vaas en een eucalyptus plant geeft een mooie uitstraling in de tuin. Eucalyptus is niet alleen decoratief, maar ze hebben ook verschillende gezondheidsvoordelen. In deze blogpost bespreken we de voordelen van eucalyptus takken in huis en hoe je ze kunt gebruiken voor decoratie. 

Samenvatting

Eucalyptus takken zijn populair als decoratie in huis en hebben verschillende gezondheidsvoordelen. De geur van eucalyptus kan helpen bij het verminderen van verkoudheid en griep en kan de luchtkwaliteit verbeteren door zijn natuurlijke ontsmettingseigenschappen. Je kunt eucalyptus takken als bos in een vaas zetten, in verschillende vaasjes over het huis verdelen of ophangen in de badkamer, gang, of langs de trap. Eucalyptus takken zijn ook geschikt voor het maken van tafeldecoraties en helpen bij het creëren van een bohemien sfeer in huis.

Welke voordelen geven eucalyptus takken in huis?

Eucalyptus takken hebben twee voordelen. Deze zijn als volgt:

  • De eucalyptus geur kan helpen bij het verminderen verkoudheid en griep. Plaats een paar takken verse eucalyptus in de badkamer. Met een warm bad of douche verspreid je de eucalyptus geur en helpt het bij het openen van je luchtwegen.
  • De eucalyptus takken kunnen door de geur de luchtkwaliteit verbeteren. Eucalyptus staat bekend om zijn natuurlijke ontsmettingseigenschappen. Hierdoor kunnen de takken bijdragen aan het verminderen van huisstofmijt en schimmel in huis.

Wel is de vraag in hoeverre een bos eucalyptus voldoende geur afgeeft. In vele crèmes, olies en luchtverfrissers zit eucalyptus extract. Niet elke bos verse eucalyptus heeft een even sterke geur. Het blijft een natuurproduct. Je hebt dus vaak een flinke bos eucalyptus nodig om een sterke eucalyptus geur in huis te krijgen.

Wat te doen met eucalyptus takken?

Eucalyptus takken zijn een prachtige toevoeging aan elke kamer in huis. Ze zijn zowel rustgevend als elegant en passen bij vele interieurstijlen. Eucalyptus takken kan je als bos in een vaas zetten, in vaasjes verdelen over verschillende plekken in huis of ophangen in huis. De meest populaire plekken om eucalyptus te gebruiken zijn in de gang, langs de trap of in de badkamer.

Eucalyptus takken ophangen in de badkamer

Als je een bos of enkele takken verse eucalyptus in je badkamer ophangt, krijg je iedere douchebeurt een heerlijke eucalyptus geur. De stoom die vrijkomt tijdens het douchen verspreidt de eucalyptus geur in je badkamer. Super rustgevend om de dag mee af te sluiten of te starten.

Bohemien sfeer creëren

Je kunt eucalyptus takken ook gebruiken om een bohemien sfeer te creëren. Gebruik eucalyptus takken in combinatie met andere natuurlijke elementen zoals houten planken en kurken om een natuurlijke, rustgevende sfeer te creëren.

eucalyptus bos in een vaas op de kast

Tafeldecoratie

Eucalyptus takken zijn ook perfect voor het versieren van tafels voor speciale gelegenheden zoals bruiloften of diners. Leg de eucalyptus takken op tafel en combineer dit met kaarsen en andere bloemen voor een opvallende tafeldecoratie. Eucalyptus kun je kopen met een groene of rode kleur.

decoratie ideeen voor eucalyptus takken

Hoelang blijft verse eucalyptus goed?

Eucalyptus blijft ongeveer 2-3 weken goed als je het in een vaas met water zet. Het is belangrijk om de stelen regelmatig schuin af te snijden en het water te verversen om bacteriegroei te voorkomen. Als de bladeren beginnen te verwelken of bruin worden, is het tijd om de eucalyptus te vervangen. Het kan ook helpen om de eucalyptus uit de buurt van direct zonlicht te houden en de kamer koel te houden om de versheid te behouden.Wil je de verse eucalyptus laten indrogen? Ze de eucalyptus dan op een klein laagje water en vul dit als het op is niet meer aan. De eucalyptus zal dan vanzelf mooi indrogen. Je kunt dit ook doen door de eucalyptus op zijn kop op te hangen.